Istorija

PRIČA KOJA JE INSPIRISALA ISTORIJU AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE

24. jun, 1910. godine, Milano. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) se rađa. Prvi ikada stvoren automobil bio je 24 HP, koji je dizajnirao Đuzepe Merozi. Pet godina kasnije, kompanija mijenja naziv u Alfa Romeo, kada je Nikola Romeo preuzeo vlasništvo. Alfa Romeo postaje sinonim za najčistiju strast prema automobilima. Njegov jedinstveni pristup pri stvaranju vozila je inspirisao najbolje proizvođače automobila širom svijeta. Njegov logo je postao nepogrešiva ikona najčistijih emocija tokom vožnje za milione entuzijasta, i uvek će to i biti.

SRCE I DUŠA INDUSTRIJE AUTOMOBILA

Tokom više od jednog vijeka istorije Alfa Romeo nije samo proizvodio automobile. On ih je stvarao. Svaki model je osmišljen da donese predivno i inspirativno iskustvo tokom vožnje koje je orijentisano ka čovjeku. Svaki Alfa Romeo je više od puke mašine, on je oličenje istrajnog tehnološkog traganja i evolucije inženjeringa, simbol beskompromisnog perfekcionizma „Made in Italy“. Zbog toga Alfa Romeo i dalje važi za jedan od najpoželjnijih brendova u svetu za prave zaljubljenike u automobile, zahvaljujući legendarnim modelima kao što su 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164 i 147 i mnogi, mnogi drugi.

Opis brenda

O BRENDU Od svog osnivanja u Milanu, Italija, 1910. godine, Alfa Romeo je dizajnirao i izradio neke od najelegantnijih i najekskluzivnijih automobila u istoriji automobila. Ta tradicija živi i danas, pošto Alfa Romeo i dalje zauzima jedinstven i inovativan pristup dizajniranju automobila. U svakoj Alfi tehnologija i strast se spajaju da bi stvorilo istinsko umjetničko djelo - svaki detalj je bitan, svaki dizajn predstavlja savršen sklad između ljepote i svrhe, inženjeringa i osjećaja. Alfa Romeo osvaja srca nove generacije i zadržava svoj legitiman položaj kao jedan od najpoželjnijih svjetskih premium brendova. To je, opet, jedan od vodećih simbola talijanskog inženjerstva i stila, ikona italijanske tehnološke izvrsnosti i kreativnog duha. Najprije s Giulijom, a u novije vrijeme i sa Stelviom, Alfa Romeo je stvorio dva modela koji predstavljaju čist i originalan duh marke - taj odmah prepoznatljivi čistokrvni lik. Nakon više od 30 godina izostanka iz sporta, 2018. godine Alfa Romeo se vratio u Formulu 1 i svijet trka.

Galerija

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Zakažite test vožnju

Raspoloženi ste za test vožnju? Izaberite model koji želite i zakažite termin koji Vam odgovara.